Hilversum is een leuke en gezellige stad in het Gooi, gelegen in het Zuidoosten van de provincie Noord-Holland. Voor veel mensen is Hilversum met name bekend als de ‘mediastad’ van Nederland, vanwege de vele landelijke omroepbedrijven die er gevestigd zijn.

Hilversum heeft echter nog veel meer te bieden en is een fantastische stad voor een dagje uit. Ben je benieuwd wat er zoal te doen is in Hilversum? In dit artikel geven we je onze top 5 activiteiten in Hilversum, zo hopen we je wat inspiratie te geven voor een onvergetelijk dagje uit.

  1. Het Raadhuis

Het Raadhuis van Hilversum onderscheidt zich van veel andere raadhuizen door de moderne en stijlvolle bouwstijl. Het is hiernaast één van de weinige raadhuizen in Nederland, dat niet in het centrum van de stad te vinden is. Het Raadhuis van Hilversum bevindt zich namelijk net buiten het stadscentrum. De unieke architectuur van dit gebouw, dat gebouwd is in 1931, is zeker het bewonderen waard wanneer je in Hilversum bent.

  1. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Hilversum is natuurlijk dé mediastad van Nederland. Dit is dan ook de reden dat het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te vinden is in Hilversum. Het bevindt zich in het Media Park, ten Noorden van het stadscentrum. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een interactief museum, dat interessant is voor bezoekers van alle leeftijden. Je vindt hier een gigantische mediacollectie, variërend van geschreven pers tot YouTube video’s en alles hiertussen in.

  1. Sint Vituskerk

De Neogotische Sint Vituskerk is zowel van buiten als van binnen prachtig. De kerk is nog niet zo oud in vergelijking met de meeste andere kerken (de Sint Vituskerk is gebouwd in 1892) en dit is zeker terug te zien in de bouwstijl van de kerk. De kerk heeft een imposante klokkentoren en is van binnen door de diverse glas in lood ramen en kleurrijke ornamenten, zeker een bezoekje waard.

  1. De Oude Haven

De Oude Haven is een gezellig en uitgestrekt stadspark, dat zich net ten Zuiden van het stadcentrum van Hilversum bevindt. Je vindt hier grasvelden om bijvoorbeeld een picknick te houden, omringd door water en bomen. Een perfecte bestemming dus, om even te ontsnappen aan de drukte in het stadscentrum of een wandeling in de natuur te maken.

  1. Een dagje shoppen

Ook voor winkelen kun je in Hilversum uitstekend terecht. In het centrum van Hilversum vindt je winkels van de bekende merken van internationale winkelketens, afgewisseld met kleine boetiekjes. Een groot voordeel van winkelen in Hilversum is, dat er net buiten het centrum ook diverse overdekte winkelcentra te vinden zijn. Hierdoor kun je ook op regenachtige dagen uitstekend shoppen in Hilversum.